Հետաքրքիր Փաստեր Երկուշաբթի, 13.05.2024, 07:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Հետաքրքիր Փաստեր

Նիկոտինի դեմ գեների միջոցով պայքարող գիտնականները ցանկանում են պայքարել ծխելու վտանգների դեմ

[Անիմացիա]
Սեղմիր Класс

Փոքրիկը վերակենդանացել է սեփական թաղման ժամանակ

Աշխարհի ամենատգեղ շունը կստանա հազար դոլար պարգեւ

Կարմիր շրթներկով կնոջ համար տղամարդիկ պատրաստ են շռայլել

Բրիտանուհին 99 մլն-ով ավելի շատ գույն է տեսնում, քան սովորական մարդիկ

Նորություն Սիրուշոյից /վիդեո/

[Անիմացիա]
Жми КЛАСС

Հայտնի մարզիչը մերկապարուհու զոհն է դարձել

Մոսկվայում բացվել է Քեյթ Մոսի եւ Միլա Յովովիչի էրոտիկ լուսանկարների ցուցահանդեսը /ֆոտո/

Ինչո՞ւ է Հայաստանից հեռացել Արմինե Գրիգորյանը

Միշոն ու ՀՏ Հայկոն հաշտվել են

[Անիմացիա]
Սեղմիր Класс

Մարզիկը ծռել է մրցակցի քիթը

Հայաստանը 4-րդն է շախմատային երկրների շարքում

Բժիշկները նախազգուշացնում են. քաղցրը` սեքսից առաջ վտանգավոր է

Ինչպե՞ս են ռուս կանայք “իրենցով անում” հայ խոպանչիներին /վիդեո/

Կանայք սեքսում առավել ռիսկային են

Նոր մանրամասներ Մարկ Սաղաթելյանի եւ Գրիգոր Նազարյանի առողջական վիճակի մասին

Поиск

Главная » 2013 » Январь » 23 » Ունեք վքնածությո՞ւն, ծանրության զգացո՞ւմ, այս խորհուրդները ձեզ համար են
20:31
Ունեք վքնածությո՞ւն, ծանրության զգացո՞ւմ, այս խորհուրդները ձեզ համար են

Եթե դուք Ամանորին չարաշահել եք սննդի քանակը, ունեք ծանրության զգացում, վքնածություն, ապա այս խորհուրդները ձեզ օգտակար կլինեն: NEWS.am -ի թղթակցի հետ զրույցում  Հայկական դիետոլոգիական ասոցիացիայի նախագահ, դիետոլոգ Գայանե Ղազարյանը խորհուրդ է տալիս շատ պարել ու շարժվել, քանի որ ֆիզիկական ակտիվությունը խթանում է նյութափոխանակությունը, լավացնում մարսողությունը, միաժամանակ կծախսվեն ավելորդ կալորիաները:

«Եթե ստամոքսը ծանրաբեռնված է, խորհուրդ եմ տալիս դուրս գալ մաքուր օդի, քայլել, իսկ վերադառնալուն պես` խմել երիցուկով թեյ: Եթե դա էլ չօգնեց` խմել ֆեստալ, մեզիմ ֆորտե, կամ տաքացրած մինչեւ 30-35 աստիճան հանքային ջուր: Եթե հունվարի 1-ին արթնանալիս ծանրության զգացում ունեք, ապա խմեք մեծ քանակությամբ ջուր, կամ կանաչ թեյ` տոքսիններից ազատվելու համար»,- ասաց դիետոլոգը:

Նրա խոսքով` Ամանորի այս տոներին մեր ազգաբնակչությանը երկու վտանգ է սպառնում` շատակերությունը եւ սննդային ու ալկոհոլային թունավորումները: «Ամանորին մենք` հայերս, կարծես թե մրցակցության մեջ ենք մտնում, թե ով ավելի ճոխ սեղան կպատրաստի: Եվ սեղանին հայտնվում է ավանդական խոզի բուդը, տոլման, յուղոտ խաշլաման, երշիկեղենը, միլիոնավոր տորթեր ու թխվածքներ եւ այլն: Դա էլ քիչ է, այդ ամենը ուտում ենք մի քանի օր` առանց պիտանելիության ժամկետները պահպանելու թե սառնարանում, թե սառնարանից դուրս: Եթե այս ամենին ավելացնենք ալկոհոլի չարաշահումը, երբեմն էլ անորակ, եւ տանը պահածոյացված սննդի օգտագործումը` առանց եռացնելու, ապա դեկտեմբերի 31-ին ժամը 2-3-ից հետո սկսվում են թունավորումներ, խոլեցիստիտ, պանկրեատիտ, հաջորդ օրերին սկսվում են շտապ օգնության բազմաթիվ կանչեր, ստամոքսի խոցային եւ բարձր ճնշմամբ հիվանդների հոսքը հիվանդանոցներ»,- ասաց նա` շեշտելով, որ  այս ամենից կարելի է խուսափել, եթե չկորցնեք ընդամենը չափի զգացումը:
Просмотров: 901 | Добавил: Stepan | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Նկարներ

Copyright MyCorp © 2024