Հետաքրքիր Փաստեր Կիրակի, 23.11.2025, 01:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Հետաքրքիր Փաստեր

Երբ տղամարդը վախենում է առաջին քայլն անելուց. հնարավոր պատճառները

Երջանիկ լինելու ամենահեշտ միջոցը

Լրացուցիչ քննությունների գաղտնիքը

Կանայք ավելի շատ են հակված ուժեղ գլխացավեր ունենալու «կանացի» գենի պատճառով

«Հրեշտակ» Միրանդա Քերի մերկ լուսանկարները հայտնվել են համացանցում (լուսանկարներ)

[Իրական կադրեր (ՎԻԴԵՈ)]
Էլ ինչ ֆուտբոլ առանց «Կալաշնիկովի» ավտոմատի (ՎԻԴԵՈ)

[Իրական կադրեր (ՎԻԴԵՈ)]
ՍԿԱՆԴԱԼ. Քաղաքապետը ծիծաղի առարկա է դարձել(ՎԻԴԵՈ)

«Ռոյալ» տաքսի ծառայության վարորդը ուզում էր ինքնահրկիզվել կնոջ պատճառով

иди на ….. . Վահրամ Սահակյանը հայհոյեց

Հողամասը ջրելու պատճառով եզդիները կռվել են, ինչի արդյունքում 55-ամյա Օսմանը ինֆարկտից մահացել է

Որպես պատիժ բռնաբարել են

Ռոնալդուն գիշերային ակումբ է բացել

Ինչպիսի՞ տղամարդկանցից են խուսափում կանայք

Ի՞նչ կա իրականում Սուրեն Առուստամյանի և ուկրաինուհու միջև

Հայրը ինքնասպանություն կատարելուց առաջ տուն է հրավիրել աղջկան

Ինչպես ե՞ն փոխվել մարմնավաճառների գները Երեւանում

Ամռանն ավելի շատ ամուսնական զույգեր են ամուսնալուծվում

[Անիմացիա]
Սեղմիր Класс

Ի՞նչ է կատարվում տղամարդու ուղեղի հետ սեքսից հետո

Поиск

Главная » 2013 » Апрель » 9 » Կարմիր միսը կարող է սրտային հիվանդություններ առաջացնել
23:32
Կարմիր միսը կարող է սրտային հիվանդություններ առաջացնել
Կարմիր միսը կարող է սրտային հիվանդություններ առաջացնել

Քլիվլենդի կլինիկայի մասնագետներն ապացուցել են, որ կարմիր մսի (հասուն կաթնասունների) չարաշահումը նպաստում է աթերոսկլերոզի զարգացմանը, որն առաջանում է մանրէների պատճառով, որոնք ի հայտ են գալիս աղիներում, գրում է Tert.am-ը:

Աթերոսկլերոզը կարող է առաջացնել իշեմիա, աղիների ինֆարկտ, գանգրենա և այլ հիվանդություններ: Այն առաջանում է այն ժամանակ, երբ անոթների պատերին խոլեստերին է հավաքվում: Դրա առաջացման համար վտանգավոր պատճառների ցանկում է հայտնվել նաև կարմիր միսը:

Այս մթերքը հատկապես հարուստ է L-կարնիտին անունը կրող նյութով: Այս նյութի օրական չափաբաժինը կազմում է 250-500 մգ: Սակայն այս նյութի չարաշահումը կարող է հանգեցնել խոլեստերինի մակարդակի բարձրացմանը:

Սակայն բժիշկները նշում են, որ L-կարնիտինի զգալի մասն անհետանում է ջերմային վերամշակման արդյունքում: Սակայն շարունակում է մնալ TMAO նյութը, որն ազդում է խոլեստերինի փոխանակության ինտենսիվության վրա: Որքան շատ է TMAO-ն, այնքան խոլեստերինը ավելի դանդաղ է հեռանում անոթների պատերից:

Գիտնականները կատարել են 77 կամավորների մասնակցությամբ փորձ, որի ժամանակ բժիշկները մարդկանց կերակրում են L-կարնիտին պարունակող մթերքներով: Մասնակիցների թվում կային նաև բուսակերներ, որոնց նյութերը տրվում էին բացառապես մաքուր վիճակում: Սակայն TMAO-ի մակարդակը նրանց օրգանիզմներում ավելի քիչ էր քան մսակերների մոտ: Գիտնականները պարզել են, որ պատճառը կայանում է աղիքային միկրոֆլորայի մեջ:

Համապատասխան հետազոտությունները ցույց են տվել, որ տարբեր մարդկանց օրգանիզմում գոյություն ունեն տարբեր մանրէներ: Արդյունքում գիտնականները հանգել են այն եզրակացությանը, որ TMAO-ի աճին նպաստում են համապատասխան մանրէները: Ըստ գիտնականների, դրանք առաջանում են մսամթերքների օգտագործման արդյունքում:

Արդյունքում մասնագետների փորձը հաստատել էին 2.600 մարդու հետազոտությունների արդյունքները: Որքան մեծ է L-կարնիտինի և TMAO-ի մակարդակը, այնքան զգալի են սրտի հետ խնդիրները:

Գիտնականները կարծում են, որ այս հետազոտությունները հնարավորություն կտան նորովի նայել մթերքի օգտակարությանը:

Slaq.am - Լրատվական աղբյուր

Просмотров: 499 | Добавил: Stepan | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Նկարներ

Copyright MyCorp © 2025