Հետաքրքիր Փաստեր Пятница, 22.11.2024, 16:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Հետաքրքիր Փաստեր

Մեկ շաբաթվա արձակուրդը գրեթե անօգուտ է. հետազոտություն

Տիմատին Կիրկորովին խրտվիլակ է անվանել ու հիշեցրել կանանց ծեծելու մասին

Հայտնաբերել են երկու քաղաքացու կախված դի

Հայաստանում կանցկացվի տոլմայի փառատոն. Տոլման ամբողջությամբ եւ միմիայն հայկական կերակրատեսակ է

Կրասնոդարի երկրամասում տեղատարափ անձրեւների պատճառով 10 մարդ է զոհվել

Հայաստանը 4-րդն է շախմատային երկրների շարքում

Գիտնականները ծխելու ցանկությունը կանխող պատվաստանյութ են հայտնաբերել

[Անիմացիա]
Вы можете так

Շիկահերների դարաշրջանն անցել է

Օրական քանի՞ անգամ են տղամարդիկ եւ կանայք մտածում սեքսի մասին

Հայերը Լուսնի վրա խորոված են անում /վիդեո/

Կույր աղիքի հեռացումը մեծացնում է հղիանալու հավանականությունը

Կանանց ծերացնող սովորություններ. ինչպես խուսափել

Աստղերը` հղիության շրջանում (ՖՈՏՈ)

Ինչպե՞ս խոսել տղամարդու հետ սեքսի մասին

Թուրքիա. Նոբելյան ապագա մրցանակակիրը բանտո՞ւմ

Forbs-ը կազմել է աշխարհի ամենաբարձր վարձատրվող մոդելների 2012-ի թոփ տասնյակը

Մարդու գլխին աճում է 90000-150000 մազ:

Ուրալում ռուսներն ու ուզբեկները հայերի «կոտորած» էին ծրագրել

Поиск

Главная » 2013 » Апрель » 9 » Կարմիր միսը կարող է սրտային հիվանդություններ առաջացնել
23:32
Կարմիր միսը կարող է սրտային հիվանդություններ առաջացնել
Կարմիր միսը կարող է սրտային հիվանդություններ առաջացնել

Քլիվլենդի կլինիկայի մասնագետներն ապացուցել են, որ կարմիր մսի (հասուն կաթնասունների) չարաշահումը նպաստում է աթերոսկլերոզի զարգացմանը, որն առաջանում է մանրէների պատճառով, որոնք ի հայտ են գալիս աղիներում, գրում է Tert.am-ը:

Աթերոսկլերոզը կարող է առաջացնել իշեմիա, աղիների ինֆարկտ, գանգրենա և այլ հիվանդություններ: Այն առաջանում է այն ժամանակ, երբ անոթների պատերին խոլեստերին է հավաքվում: Դրա առաջացման համար վտանգավոր պատճառների ցանկում է հայտնվել նաև կարմիր միսը:

Այս մթերքը հատկապես հարուստ է L-կարնիտին անունը կրող նյութով: Այս նյութի օրական չափաբաժինը կազմում է 250-500 մգ: Սակայն այս նյութի չարաշահումը կարող է հանգեցնել խոլեստերինի մակարդակի բարձրացմանը:

Սակայն բժիշկները նշում են, որ L-կարնիտինի զգալի մասն անհետանում է ջերմային վերամշակման արդյունքում: Սակայն շարունակում է մնալ TMAO նյութը, որն ազդում է խոլեստերինի փոխանակության ինտենսիվության վրա: Որքան շատ է TMAO-ն, այնքան խոլեստերինը ավելի դանդաղ է հեռանում անոթների պատերից:

Գիտնականները կատարել են 77 կամավորների մասնակցությամբ փորձ, որի ժամանակ բժիշկները մարդկանց կերակրում են L-կարնիտին պարունակող մթերքներով: Մասնակիցների թվում կային նաև բուսակերներ, որոնց նյութերը տրվում էին բացառապես մաքուր վիճակում: Սակայն TMAO-ի մակարդակը նրանց օրգանիզմներում ավելի քիչ էր քան մսակերների մոտ: Գիտնականները պարզել են, որ պատճառը կայանում է աղիքային միկրոֆլորայի մեջ:

Համապատասխան հետազոտությունները ցույց են տվել, որ տարբեր մարդկանց օրգանիզմում գոյություն ունեն տարբեր մանրէներ: Արդյունքում գիտնականները հանգել են այն եզրակացությանը, որ TMAO-ի աճին նպաստում են համապատասխան մանրէները: Ըստ գիտնականների, դրանք առաջանում են մսամթերքների օգտագործման արդյունքում:

Արդյունքում մասնագետների փորձը հաստատել էին 2.600 մարդու հետազոտությունների արդյունքները: Որքան մեծ է L-կարնիտինի և TMAO-ի մակարդակը, այնքան զգալի են սրտի հետ խնդիրները:

Գիտնականները կարծում են, որ այս հետազոտությունները հնարավորություն կտան նորովի նայել մթերքի օգտակարությանը:

Slaq.am - Լրատվական աղբյուր

Просмотров: 475 | Добавил: Stepan | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Նկարներ

Copyright MyCorp © 2024