Հետաքրքիր Փաստեր Չորեքշաբթի, 25.06.2025, 09:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Հետաքրքիր Փաստեր

[Անիմացիա]
Սեղմիր Класс

ՎԱՆԱՁՈՐԸ Սովետական Միության ժամանակ Video

Ալիվորյան եղբայրների գործը կարող է հասնել Եվրոպական դատարան

Օբամայի կրքոտ համբույրը մարզադահլիճում (ֆոտո)

[Անիմացիա]
Սեղմիր Класс

Միլա Կունիսը հիստերիայի է հասցրել Դեմի Մուրին

Հայտնաբերվել են երեխաների համար վտանգավոր մանկական տակդիրներ

Կուբանի ջրհեղեղի հետեւանքով անհետ կորած է համարվում Դավթյանների ընտանիքը

Մեծ հեռուստացույցները համախմբում են ընտանիքը

Շվեդիայում տղամարդկանց կանգնած միզելն արգելող օրենք կարող է ընդունվել

Հենրիխ Մխիթարյանն ԱՊՀ և Մերձբալթյան երկրների հուլիսի լավագույն ֆուտբոլիստ

Քիմ Քարդաշյանը ցուցադրել է առանց ''ֆոտոշոփ''-ի մարմինը (ֆոտո)

[Անիմացիա]
Двойной удар!!

Ավտովթարից 52 մարդ է զոհվել

15-ամյա աղջնակը քաղաքապետ է դարձել

Նոր մահացու հիվանդությամբ միայն երեխաներն են տառապում

Բնակելի տանը կոկորդիլոս է հայտնաբերվել

Կանայք ավելի խելացի են, քան տղամարդիկ

Քիմ Քարդաշյանը` նոր սեքս-սկանդալի կենտրոնում

Поиск

Главная » 2013 » Январь » 23 » Ունեք վքնածությո՞ւն, ծանրության զգացո՞ւմ, այս խորհուրդները ձեզ համար են
20:31
Ունեք վքնածությո՞ւն, ծանրության զգացո՞ւմ, այս խորհուրդները ձեզ համար են

Եթե դուք Ամանորին չարաշահել եք սննդի քանակը, ունեք ծանրության զգացում, վքնածություն, ապա այս խորհուրդները ձեզ օգտակար կլինեն: NEWS.am -ի թղթակցի հետ զրույցում  Հայկական դիետոլոգիական ասոցիացիայի նախագահ, դիետոլոգ Գայանե Ղազարյանը խորհուրդ է տալիս շատ պարել ու շարժվել, քանի որ ֆիզիկական ակտիվությունը խթանում է նյութափոխանակությունը, լավացնում մարսողությունը, միաժամանակ կծախսվեն ավելորդ կալորիաները:

«Եթե ստամոքսը ծանրաբեռնված է, խորհուրդ եմ տալիս դուրս գալ մաքուր օդի, քայլել, իսկ վերադառնալուն պես` խմել երիցուկով թեյ: Եթե դա էլ չօգնեց` խմել ֆեստալ, մեզիմ ֆորտե, կամ տաքացրած մինչեւ 30-35 աստիճան հանքային ջուր: Եթե հունվարի 1-ին արթնանալիս ծանրության զգացում ունեք, ապա խմեք մեծ քանակությամբ ջուր, կամ կանաչ թեյ` տոքսիններից ազատվելու համար»,- ասաց դիետոլոգը:

Նրա խոսքով` Ամանորի այս տոներին մեր ազգաբնակչությանը երկու վտանգ է սպառնում` շատակերությունը եւ սննդային ու ալկոհոլային թունավորումները: «Ամանորին մենք` հայերս, կարծես թե մրցակցության մեջ ենք մտնում, թե ով ավելի ճոխ սեղան կպատրաստի: Եվ սեղանին հայտնվում է ավանդական խոզի բուդը, տոլման, յուղոտ խաշլաման, երշիկեղենը, միլիոնավոր տորթեր ու թխվածքներ եւ այլն: Դա էլ քիչ է, այդ ամենը ուտում ենք մի քանի օր` առանց պիտանելիության ժամկետները պահպանելու թե սառնարանում, թե սառնարանից դուրս: Եթե այս ամենին ավելացնենք ալկոհոլի չարաշահումը, երբեմն էլ անորակ, եւ տանը պահածոյացված սննդի օգտագործումը` առանց եռացնելու, ապա դեկտեմբերի 31-ին ժամը 2-3-ից հետո սկսվում են թունավորումներ, խոլեցիստիտ, պանկրեատիտ, հաջորդ օրերին սկսվում են շտապ օգնության բազմաթիվ կանչեր, ստամոքսի խոցային եւ բարձր ճնշմամբ հիվանդների հոսքը հիվանդանոցներ»,- ասաց նա` շեշտելով, որ  այս ամենից կարելի է խուսափել, եթե չկորցնեք ընդամենը չափի զգացումը:
Просмотров: 945 | Добавил: Stepan | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Նկարներ

Copyright MyCorp © 2025