Հետաքրքիր Փաստեր Пятница, 19.04.2024, 20:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Հետաքրքիր Փաստեր

Բժիշկները նախազգուշացնում են. քաղցրը` սեքսից առաջ վտանգավոր է

Մարդիկ այլեւս չեն ցանկանում ամուսնանալ

[Անիմացիա]
Ուժեղ կին

Փողոցում ժպտալը կարող է դրական ազդեցություն ունենալ շրջապատում գտնվող մարդկանց վրա

Ռեստորանի տիրուհին մահացել է այն բանից հետո, երբ իր հաստատությունում նախաճաշել է Օբաման

Թուրքիայում հայ աղջիկներին մարմանավաճառության դրդած Գոհարի ճիրաններից 2 հայուհիների հաջողվել է փախչել

Ինչո՞ւ է Հայաստանից հեռացել Արմինե Գրիգորյանը

Տիմատին Կիրկորովին խրտվիլակ է անվանել ու հիշեցրել կանանց ծեծելու մասին

Պանդաների ձագերը սահում են բլրակից

Իրինա Շեյքն ու Ռոնալդուն ամուսնանում են

[Անիմացիա]
Սեղմիր Класс

Սեռական կյանքը հղիության ընթացքում

Իսպանացի ֆանատներն ու Իկեր Կասիլիասի ընկերուհին (լուսանկարներ)

Արդյո՞ք մարդիկ ունակ են ընկերության հակառակ սեռի հետ

Յասիր Արաֆաթի հագուստի ու անձնական իրերի վրա հայտնաբերվել են պոլոնիումի հետքեր

Ի՞նչ են թաքցնում Սիրուշոն և Ռիհաննան

[Անիմացիա]
Ծնունդդ շնորհավոր Սեղմիր Класс

Միայնակությունը նվազեցնում է կյանքի տևողությունը. հետազոտություն

12-ամյա երեխան անգիր արտասանել է Ղուրանը 12 ժամում

Поиск

Главная » 2013 » Январь » 6 » Ռոմանտիկ ընթրիք. ընտրում ենք գինին ու խորտիկները
14:54
Ռոմանտիկ ընթրիք. ընտրում ենք գինին ու խորտիկները

Ռոմանտիկ ընթրիքի ժամանակ սեղանին կարող է լինել համեղ ու թեթեւ ուտելիք, վառվեն բուրավետ մոմերը, հնչի հրաշալի երաժշտություն։ Սակայն եթե ամենապատասխանատու պահին մի շիշ գինին չբացվի եւ բաժակներն իրար խփելով նրբաշշուկ կենաց ասելու հնարավորությունը չլինի, ինչ-որ կարեւր մի բան կպակասի։

Գինին ընտրելիս կօգնի խանութի վաճառողը, եթե, իհարկե, չեք պատրաստվում այն գնել կողքի կրպակից։ Գինի ընտրելու համընդհանուր կանոն, երեւի թե, չկա։ Կարելի է խոսել հանրահայտ բրենդների մասին, որոնց ընտրությունը երաշխավորված է։ Դրանց թվին են պատկանում իտալական կամ չիլիական գինիները։

Իսկ խորտիկի հարցում NEWS.am STYLE -ը խորհուրդ կտա մեծ հաճույքով։ Առավել եւս, որ գինու բույրի հետ ներդաշնակ խորտիկն ընտրելու համար շատ քիչ բան է անհրաժեշտ։

Գինու հետ չի կարելի մատուցել պնդուկներով ու քացախով ուտեստներ։ Դրանք սպանում են գինու բույրը։ Սպիտակ հացը, մրգերն ու պանիրները չեն ազդում գինու համի վրա։ Այնպես որ, եթե խորտիկի ընտրությունը շատ բարդ թվա, մատուցեք դրանք։

Գինիների տեսակներին ավելի մանրամասն անդրադառնանք։

Եթե ընտրել եք սպիտակ գինի, իմացեք, որ դրա հետ կատարյալ են ոստրեն, խեցգետինը, ձկնկիթը եւ ցանկացած ձկնեղենը։ Վարդագույն չոր գինու հետ ընտրիր են սպիտակ միսը, գրիլ-հավը եւ որակյալ երշիկեղենը։ Կիսաչոր ու կիսաքաղցր գինիները լավ են համակցվում պուդինգի, թռչնամսի եւ սնկի հետ։ Իսկ կարմիր գինիները՝ մսեղենի հետ։ Ընդ որում, եթե կարմիր գինու մեջ ալկոհոլի տոկոսն անցնում է 12% -ը, վստահորեն մատուցեք այն խորովածի եւ կծու ուտեստների հետ։ Իսկ կիսաքաղցր ու կիսաչոր շամպայնն իր համային ողջ փունջը կդրսեւորի միայն աղանդերի հետ։

Եվ, ավանդույթի համաձայն, հեշտ խոհարարական մի բաղադրատոմս։ Միայն թե այս անգամ խոսքը գինու հետ հարմար խորտիկի մասին է։

Պատրաստման համար անհրաժեշտ կլինի 200 գ չոր պանիր եւ 200 գ չրեղեն։

Պանիրը հալեցնում ենք միկրոալիքային վառարանում, ջեռոցում կամ գոլորշու վրա։ Ապա սկուտեղի կամ հարթ ամանի վրա այն գդալով, դանակով կամ ձեռքով հարթեցնում ենք, այնպես, որ պանիրն ուղղանկյուն ձեւ ստանա։ Ստացված պանրե շերտը մտովի կիսում ենք երկու մասի, եւ մեկի վրա շարում ենք չրեղենը՝ թեթեակի սեղմելով ձեռքով։ Ապա պանրի շերտի առանց չրեղենի մնացած կեսով ծածկում ենք առաջինը։ Սեղմելով կպցնում ենք ծայրերը։ Ամբողջ գործողությունն անում ենք շատ արագ, քանի դեռ պանիրը չի սառել։ Ապա խորտիկը տեղավորում ենք սառնարանում ու թողնում մեկ գիշեր։ Առավոտյան հանում ու կտրտում ենք։

Просмотров: 484 | Добавил: Stepan | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Նկարներ

Copyright MyCorp © 2024